Η Apple αντιδρά στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αποφάσισε να προωθήσει νομοθεσία για την επιβολή πλέον ενός μόνο κοινού φορτιστή για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Κάτι που πλήττει πρωτίστως την αμερικανική εταιρεία, η οποία διαθέτει το δικό της ξεχωριστό καλώδιο τύπου Lightning αντί για USB, για τη φόρτιση των iPhone και άλλων προϊόντων της Apple.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί πλέον ότι οι φορτιστές τύπου USB-C πρέπει να αποτελέσουν την κοινή λύση φόρτισης για όλες τις ηλεκτρικές συσκευές

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και τη «Guardian», δήλωσε «ανήσυχη ότι ο αυστηρός κανονισμός που επιβάλλει ένα μόνο τύπο φορτιστή πνίγει τον ανταγωνισμό παρά τον ενθαρρύνει, πράγμα που με τη σειρά του θα βλάψει τους καταναλωτές στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο».

Επιπλέον η Apple εξέφρασε αντίρρηση για την 24μηνη μεταβατική περίοδο που δίνεται στις εταιρείες, προκειμένου να συμμορφωθούν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όταν αυτή τεθεί σε εφαρμογή.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Τιερί Μπρετόν τόνισε, από την πλευρά του, ότι ήλθε ώρα να εξαφανιστεί το θέαμα των πολλαπλών καλωδίων φόρτισης. «Η δουλειά μου είναι να σκοτώνω αυτά τα ‘φίδια’ όποτε μπορώ», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε μάλλον απαξιωτικά για τις αντιδράσεις της Apple: «Τις ξέρω αυτές τις εταιρείες εδώ και χρόνια. Κάθε φορά που παρουσιάζουμε μια πρόταση, αρχίζουν τα ‘ωχ, θα είναι ενάντια στην καινοτομία’. Λοιπόν, όχι, δεν θα είναι ενάντια στην καινοτομία, δεν θα είναι ενάντια σε κανέναν. Όπως κάθε τι που κάνει η Κομισιόν, θα είναι υπέρ των καταναλωτών».

Αφήστε μια απάντηση